Jumaat, 30 Disember 2011

pe cer ?????

dah 2 mgu aku L.I. kat penang.....
tinggal kat umah makcik .....tmpat L.I dkat sgt nan umah...
rhat jer lek umah....

bos kami cina...tp ok..sbb pekerja die sume melayu.....
pkerja die best2....

mgu nie kami sbuk dgn kmas ofis lme..untuk di beri sewa pada org luar....
then kami pindahkan ke tingkat 3 ....ofis baru la kra nyer.....
bdak2 practical sume nye 4 org termasuk aku.....\
2 dri polimas aku and mira ahmad...n 2 dri PISAS nme dieorg iza and fai.....
best gak la dpat kawan baru...
time nak pndah2 barng kmi jer yng angkat .....
perrrrrrrrrhhhhhhhhhhhh  ............. skit tgn deh...lme x wat kje2 berat...so terasa la....
kmi ramai2 angkat almari kat dalm ofis lme...
kra kitaorg nie wat kje org laki la....
ingt popuan x leh wat kwr...hehehehe..
nak wat cmne pekerja laki yang de kat c 2 hnya 2 org jer la....
termasuk bos 3 org....

hari kedua boss blja mkn tengah hari...dapt gak aku nek kte antik die...
hehehhe...org lme la kte kan...
best jgk la kje kt c 2..

skang aku ngah blja wat taking off ......
walaupon lmbat..tp aku pasti akan ciapkan....
nak wat cmne x sume bnda aku leh cpat tangkap an..
so trima jer la....
k la..t aku cte aku...daaa

Isnin, 12 Disember 2011

tAkut NYE....

 x bpe ari ag aku dah nak kne g p.p......
huhuhu......
takutnye....
nak L.I... dah upenyer.... 
aku dpat L.I kat georgetown ..
nme syarikat 2 JUB UTARA SDN BHD....
x tau la mcm ne nak mle kan ari pertama kat cne....

wahhhhhhhhhhhh.... takut la........
mcm ne ekk.. ...
dah la ari nie dapat result tuk exam yang baru2 nie....huhu
bleh la.....

kne teruskan usaha lg la nmpak nye....x ckp ag......
huhuhuhuhu....

x pe2...yang penting skang aku dah blh g  L.I....
 hehhee...
tgu msuk sem 5 , baru la pk blik kan???
pas nie kje aku tulis laporan la plak stiap hari...
assmnt yang baru la.....

agak2 pas nie blh cti sllu mcm duk kat poli x\///
msti x kan....
kra mcm aku dah kje la plak,..,,..
x pe la...
I FOLLOW.....HEHEHEHE...

t aku duk umah makcik aku kt penang 2....
duk kuartes hospital...
tinggi, bab duk tingkat 16....dripda 18...
ok x...hehehee....
gayat seh.....
makcika ku kje nurse...kanak2....
kra leh jga aku skli la kan/...
hehehehe..
best2...
die de 2 org anak...
sorang nisha n sorng amirul...\
ala aku x msuk ag la gmbar diorg..
t la aku tunjuk k...
wait for my next nukilan...
hehehe..





Isnin, 21 November 2011

XTAU NAK WAT PE......

arnir x tau nak wat pe la..
kbnyakkn arnie dieorg tgk bla la....
aku mls nak trun cafe tgk bola..
konfm2 la rmai kat cne..
hehehe..

duk je la kat blik....
bosan gak la..
tp kne gak stdy sok exam esok.....
tp sronk sgt2...
sok paper terkhir..
hahaha..
kat dean polimas..
dah la x pnh ambik exam kat c 2..
dah la sjuk kat dlam 2....
perrrhhhh...
tkt je otk aku skli bku.......
ye la sjuk tau x...

agk2 kne x bwak bju sjuk????
hehehe..
mcm nk duk dlm slji 2..

ptg sok aku dah lek la...
ayah aku ambik pas aku lek abis exam .,...
heheh....
pas nie ssh la nak  FB  @  nak tlis kat BLOG  la pas nie..
huhuhuhu...

so t aku kne la kmpul bnyk2 then baru tlis kat cnie...
kan2....
hehehehe......

kepada kwan2  yang ambik exam sok..
gud luck k guys....
CHAYOK2.......

salam semua,,,,,,.......

Sabtu, 19 November 2011

what happen today?????

hari nie aku kmas blik......
hehehehe..
x kusangka2 bnyak jgk brang yang aku bwak tuk sem nie kan....
hehehe.....

mle2 mcm mlas je nak kmas..ye la kan aku tnggl ag 1 paper je....
tp....... ble pk lek better kmas brang t x klm - kbt ag an nak kmas....
hehehehhee....

roomate aku , ajak kmas barng aku...
hehehehehe...
die tlg lpat n susn dlm beg...
rjin sgt an roomate aku..nak wat cmne roomate aku ske mengmas.....

dlm2 aku kmas jiran2 dpan blik aku dtg.....hehehee..
iaitu zura and bella....
alooo x de lak gmabr dieorg aku nak tnjuk......hehehe
dieorg nak tgk kmi kmas....
kata nye bosan....

dieorg tgk sepit rambut aku dah tercbut...... ingt nak buang je,,,mymak je bkan leh gne pon...kN???
diorg mrah aku sbb aku nak buang..so die org wat kje la....
hehehe..bella n achik ..tlg baiki spit 2....mcm 2 teori la yang dieorg dua cbe.....
smpai la bnda 2 leh gne lek...
heheheh..sronk aku..
so x yah buang kan....
n leh jdikan kngan spit 2 kan2sbb kwan2  tlg baiki.....kan2.....

kami mngmas sampai la pas asar...
kmas cpat2 sbb cdng nak g pasar malam...
tmbah2 mgu nie kan mgu last aku duk cnie..
t dah nak abis sem dah...
kne la tgu 2 sem baru aku lek cnie ag...


x sbar ase nye nak tgu paper terakhir ..yang akan aku jwab pda 22 .11.2011 nie..bersamaan hari selasa.....
wah mcm wat pngumuman nak rya plak...
kan????hehehehehe

k la 2 je dlu aku nak tlis tuk ari nie....
thank tuk kwan2 yang tlg kmas barng2 aku n tlg baiki sepit rambut aku..
love korang,,,,,,
salam....

Khamis, 17 November 2011

FINAL , FINAL , FINAL

yessssssssssssss.......akhirnye telah berlalu 6 paper yang sgggggtttt kritikal......
hehehehe...

dari ari isnin kami x stdy sgt pon...hehehe..
bnyak tgk cte antu je...hehehe..
kan yang 2 nak msuk exam sok tgk la sllu....
hehehehe.....

dalm blik de 3 org dah skang..tmbah ag 1 ahli..hehehehe

hehehe yan and achik......hehhee
2 la mereka....
seronok sgt2 exam final kli nie.....
bkan sllu dpat cmnie an...
smbil stdy smbil tgk cte antu....
hehehe...
aku ase sume cite antu dah nak katam la....
cite antu katam....blja x jgk katam2......
hehehehe.....


k la 2 je aku nak cite kali nie......
k salammm...sampai ketemu ag ye.....

Jumaat, 28 Oktober 2011

my favourite song....







na-ege seodo na-ege seodo ganjeolhaejin maminde
eotteokharago eotteokharago haeyo
neomu adeukhan neomu adeukhan sarang inde
jeoldae pogi mothaneun shimjangi geudae ingeo jyo
yeogiseo isseo neoui useum chaja ulkkeoya
nimam apeugehan nunmureun yeogi naega da jaba dultenikka
tumyeonghan ni sarangeul jeoldae ijji mothal gireum mandeuro
bandeushi uri sarangeul dashi chajeultenikka
niga eopshido niga epseodo jal haenael su isseulkka
kkumeul kku-eodo hangsang duri yeottneunde
neoreul dalma-on neoreul dalma-on shigandeureul
jeoldae pogi mothaneun miryeonhan shimjangingeojyo
yeogiseo isseo neoui useum chaja ulkkeoya
nimam apeugehan nunmureun yeogi naega da jaba dultenikka
tumyeonghan ni sarangeul jeoldae ijji mothal gireum mandeuro
bandeushi uri sarangeul dashi chajeultenikka
teongbin sarange gaseum ta-oreuneun seulpeumdo
neoreul maeumeseo mireonaegi-en bujokhan nareul jaranikka
heureuneun geu nunmure nameun gi-eok majeo jamkil ttakkaji
bandeushi naui sarangeun neoreul chajeultenikka


TRANSLATION
From me, from me too
It is changed sincere heart
I say “What should I do? What should I do?”
It is but a extremely faraway, a very faraway love
It is you whom my heart
Definitely can’t give up
I stand here, to find back your laughter
The painful tears from your heart
I am here to catch them all
I make a road that I will definitely not forget, your crystal-clear love
Because we will surely find, our love again
Without you, even without you
Will i be able to live well?
It is always the two of us even in the dream that dream..
Resemblance of you, the times that resembles you
It is the lingering love
That I definitely can’t give up
I stand here, to find back your laughter
The painful tears from your heart
I am here to catch them all
I make a road that I will definitely not forget, your crystal-clear love
Because we will surely find, our love again
The empty love, even with the sadness burning in the chest
I will not be able to push you out from my heart
Because the imperfect me is insignificant
Until the falling tears
Submerge every single memories
For you are my love, I will surely find you

Jumaat, 14 Oktober 2011

BARU MULA NAK BLOG....

 hari nie hari pertama aku tlis kat cnie...

pe yang aku nak cerita yek arinie....

hehehhe..
tah la....
kat kedah ari nie cti....

aku cerita about my family la dlu an....
hehehe...
  
ME?????
MY name : NURUL ANIS FARHANA MAT JOHAN...(ANIS).
sedap x name nie????
hehehe....
this my pic.....



nak knal kan my PARENT PLAK.....
MY ABAH name : MAT JOHAN ARSHAD

                                                    ansem kan....hehhhe...

now i nak kenalkan my mak plak.....
name mak : ZURILAWATI ABDULLAH....
my mak chuby2 je....


hehehe....btul kan chuby....

next my brother plak....
ansem gak la....
hehhe...
 my brother name : MOHAMMAD SYAZWAN JOHAN(WAN)



AND THE LAST ONE....
my little sis: NURUL AIDA SHUHADA JOHAN(AIDA)

CUN  x>??????
hehehe...

dah sudah cite sal family....
2 je dlu k...t aku tlis ag...

just saje2 n suke.......
daaaaaaaaa....